3 February 2013

Om at blæse og at have mel i munden - et overset paradoks i kvindekampen


Det stærke køn - kvinderne - har længe kæmpet for positiv særbehandling, således at det kunne være en særlig kvalifikation at være kvinde og dermed komme foran mere kvalificerede fx til en forskerstilling på et universitet. (Kønskvotering hedder positiv særbehandling pt). 


Nu har kvindekampen taget en ny drejning. I Sverige er det blevet populært i børnehaver at anvende en ny form af 3. person ental, nemlig "hen" altså en bevidst kønsløs omtale af en 3. person.http://politiken.dk/kultur/ECE1566463/svenskerne-vil-ikke-laengere-sige-han-eller-hun/

Indtil videre er det ikke nået ind på avisernes stockholm-redaktioner (medmindre, der er en særlig årsag til at anvende udtrykket), men bare rolig, kvinderne plejer jo at få hvad de vil ha. 

Herhjemme har vi set et lignende tiltag fra Sofie Carsten Nielsen, der ønsker sig kønsløse pas: http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/08/09/093332.htm

Min pointe er, - og det kan godt være det er polemisk - men det er svært at tage disse 2 krav seriøst og det er navnligt nærmest umuligt at opfylde dem samtidig.

Hvordan vil det stærke køn fremover have gennemført rækken af positive særbehandlinger samtidig med at enhver form for tiltale og identifikation skal være kønsneutral?

No comments:

Post a Comment